Professioneel groeien met Aures
Ben of ken jij iemand die hooggevoelig is?

Steeds meer mensen blijken meer dan anderen gevoelig te zijn voor prikkels.
Dit is niet een subjectief gegeven maar intussen ook wetenschappelijk onderbouwd.

Leven en werken met hooggevoeligheid kan lastig zijn
Tenminste: als je geen rekening houdt met enkele specifieke kenmerken.

Of je nu zelf hooggevoelig bent, of iemand in je omgeving hebt die dat is: je houdt er maar beter rekening mee.
Het is immers voor bepaalde jobs een enorme troef om langere voelsprieten te hebben dan anderen, en verbanden te zien tussen ogenschijnlijk losse eindjes.
Die capaciteit kun je maar ten volle benutten als je je goed voelt.

Wij van Aures geven je graag enkele tips om van hooggevoeligheid een troef in plaats van een trauma te maken
  • Respecteer grenzen. Die van jezelf maar ook die van een ander. Over de grenzen van iemand gaan is geen teken van macht maar van domheid. 
  • Maak werk van een prikkelarme omgeving.  Niet elke werkplek is daar 100% voor geschikt. Kleine ingrepen kunnen al een groot verschil maken: zicht op natuur, een goede akoestiek, licht dat je kunt dimmen, mogelijkheid om in afzondering te werken, ... Deze ingrepen zijn niet alleen prettig voor wie hooggevoelig is, maar hebben ook een goed effect voor wie dat niet is.
  • Praat over hooggevoeligheid als je dat zelf hebt, en toon betrokkenheid en interesse als iemand uit je omgeving dat heeft. Alleen door te praten leer je van elkaar, en kun je met specifieke behoeften rekening houden.
  • Aanvaard het. Als je zelf hooggevoelig bent, zul je niet anders kunnen dan ermee te leren leven want je lichaam straft je anders af. Als je een hooggevoelig iemand in je buurt hebt, kun je (als collega, leidinggevende, ...) ervoor zorgen dat die zijn of haar talenten ten volle ontplooit. Daarbij wint iedereen!

Zo kan Aures je helpen als je hooggevoelig bent (maar ook als je dat niet bij jezelf herkent)
  • Een andere job die beter bij je past? 
  • Combineer je een sterke persoonlijkheid met een grote ambitie?  
  • Wil je nagaan hoe je jouw loopbaan vorm kunt geven met respect voor jouw persoonlijkheid, talenten en aandachtspunten?

In een loopbaancoaching onderzoek je dat samen met één van onze meer dan 100 straffe loopbaancoaches over heel Vlaanderen. Contacteer ons met je vraag of als je hulp wil bij het aanvragen van jouw subsidie hiervoor.

Heb je andere twijfels of vragen? Contacteer ons, wij helpen jou graag!

selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Maak kennis met onze loopbaancoaches

Over heel Vlaanderen kan je terecht bij één van onze 136 gespecialiseerde loopbaancoaches voor een begeleidingstraject op maat van jouw behoeften.

Klik hier om een coach te vinden
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie
Wil je zelf loopbaancoach worden bij Aures?

Ben je gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan bij ons als loopbaancoach? Wij bieden je de volledige omkadering om vanuit je eigen locatie loopbaanbegeleiding op hoogstaand niveau aan te bieden. Interesse?

Bekijk onze vacature
Contacteer ons


Gesprekken gaan door op locatie bij onze coaches zelf in een discrete ruimte, of kunnen eveneens online via MS Teams georganiseerd worden.

Bij Aures zijn wij trots om te beschikken over het BC 9022 kwaliteitslabel. Met het behalen van dit certificaat voldoen wij aan de voorwaarden opgelegd door het beleidsdomein Werk en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

selectiebureau assessment loopbaanbegeleiding interim management werving en selectie

HQ AURES WAREGEM

Meersstraat 13 bus 1.1
8790 Waregem

download hier je gratis e-book